Apple maakt smart watch van gebogen glas

Volgens nu.nl: “Apple zou de plannen al besproken hebben met leverancier Foxconn. Bovendien zouden de eerste horloges momenteel getest worden op het hoofdkantoor van Apple in Cupertino.

Het horloge zou volgens de bronnen (zowel the Wall Street Journal als the New York Times) gaan werken op besturingssysteem iOS waarop ook de iPhone, iPad en iPod Touch draaien. Er gaan al langer geruchten over een horloge van Apple. Bovendien zou ook Google interesse hebben in het ontwikkelen van een smart watch.

De verwachting is dat het horloge van Apple bepaalde functies van de iPhone kan overnemen. Zo zouden e-mails en berichten gelezen kunnen worden.

Volgens de bronnen van the New York Times zal het apparaat gemaakt worden van buigbaar glas dat om een pols heen gebogen kan worden. De foto bij dit artikel is een concept dat gemaakt is door een ontwerper. Het is geen uitgelekte foto van hoe het apparaat van Apple eruit zou gaan zien.

Apple was niet bereikbaar voor commentaar.”

Er is nog geen uitgebreide lijst met functionaliteiten beschikbaar, maar ik kan me voorstellen dat naast mail en agenda alle notificaties zichtbaar worden op de pols en het horloge als een extra display voor de telefoon zelf fungeert. De telefoon kan dan eenvoudig in de tas gelaten worden. Alleen bij het bellen zal deze nodig zijn, er zal immers een speaker bij het oor gehouden moeten worden. Als het polshorloge bij het oor gehouden wordt is de beweging gelijk aan het checken of het horloge het nog wel doet, en dat is niet cool.

CATEGORIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.