Kiki Schippers nét niet gewonnen!

Kiki, onze eigen Bossche cabaretier op de stijgende ladder van succes, heeft de finale van het Leids Cabaret Festival nét niet gewonnen. De jury is echter ook lovend over haar.

Juryrapport: [infobox]Kiki Schippers beschikt over een theatrale présence, waarin zij tegelijkertijd én charmant onhandig maar ook sterk en zelfbewust is.

Haar programma is tot in de puntjes verzorgd. Het toneelbeeld is zorgvuldig gecomponeerd en elke handeling die ze doet, elke pauze die ze maakt, elke verplaatsing op het toneel lijkt gekozen en wil een functie hebben. Kiki plaatst haar grappen vaak middels understatement en beschikt hierbij over een goeie timing. De humor zit bij haar vooral op de pijn.

Kenmerkend voor haar optreden zijn de onverwachte wendingen en versnellingen die ze maakt. Deze geven het programma vaart en maken ons als kijker uiterst alert. Dit uit zich in de wijze waarop lied en gesproken woord steeds op een andere manier in elkaar overgaan. Ook binnen haar conferences is de ontwikkeling van het verhaal steeds onvoorspelbaar. Moeiteloos springt ze van een persoonlijke wereld naar een grotere context en genereert daarmee betekenis.

Haar liedteksten zijn mooi van taal; de woorden die ze gebruikt zijn eigen, verrassend en slim. De muzikale composities zijn smaakvol en vallen naadloos samen met de inhoud van de teksten.

Kiki Schippers lijkt te putten uit rijke inspiratiebronnen en heeft het vermogen in elk lied, in elke tekst iets wezenlijks aan te raken. Daarmee ontroert ze en nodigt uit tot reflectie. Conclusie: Kiki Schippers heeft alles wat je als cabaretière zou willen hebben. Een theatraal lijf, een prachtige stem, een geweldige timing en het vermogen de ziel te kunnen raken.

bron: leidscabaretfestival.nl[/infobox]

CATEGORIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.