Startknop in Windows 8.1 weer terug

Microsoft zou de Startknop in Windows 8.1 herintroduceren nadat die in Windows 8 tot ongenoegen van veel gebruikers werd verwijderd.

Dat melden bronnen tegenover The Verge. Eerder schreef ZDNet ook al over een terugkeer van de Startknop, die in Windows 8 niet aanwezig was. De Startknop zou wel op de vertrouwde plek linksonder in beeld zitten, maar geen menu bevatten. In plaats daarvan leidt de knop direct naar het startscherm. De verandering zou gevolg zijn van het grote aantal negatieve reacties over het ontbreken van de knop. Het is echter niet helemaal duidelijk of de nu genoemde knop die mensen tevreden gaat stellen.

Geen Startmenu
Het vertrouwde Startmenu zou er immers niet bij zitten, het zou simpelweg een beter zichtbare snelkoppeling naar het startscherm zijn. Nu zit die actie in diezelfde hoek linksonder in beeld verstopt, zij het onzichtbaar. Voor onervaren gebruikers zou zo’n Startknop zonder menu wellicht een logischer manier zijn om snel te wisselen tussen de traditionele desktopweergave en het startscherm dat in Windows 8 werd geïntroduceerd. In geruchten is naast een terugkeer van de Startknop ook al even sprake over een mogelijkheid het nieuwe startscherm geheel te omzeilen. Ook die mogelijkheid zou in Windows 8.1 zitten. In voorlopige versies van het besturingssysteem ontbreken echter nog zowel die mogelijkheid als de Starknop.

Bron nu.nl.

CATEGORIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.